Tizenkét éve Csurgón tartotta első fórumát a KDF

2003. február 1-jén, a csurgói református kollégiumban rendezte meg első fórumát a Keresztény Demokrata Fórum egyesület. A találkozón – amelyre a messziről érkező vendég előadók a behavazott Dunántúlon éjjel keresztülautózva érkeztek meg – felszólalt Szászfalvi László országgyűlési képviselő, a szervezet ideiglenes elnöke, Lezsák Sándor KDF-alapító tag, a Magyar Demokrata Fórum alelnöke, valamint Szécsi Árpád politológus, az egyesület megbízott titkára.

A tizenkét évvel ezelőtti első – vidéki – tanácskozás emlékeit felidézendő, a KDF akkori és jelenlegi elnöke felkereste a 2003. februári rendezvénynek otthont adó református kollégiumot, majd találkoztak több, az egykori fórumon is jelenlévő csurgói keresztény demokratával, így Horváth József alpolgármester úrral, a kollégium nyugalmazott tanárával, valamint Peti József választókerületi titkárral. A beszélgetés során szóba került a Keresztény Demokrata Fórum I. Országos Közgyűlése is, amelyre – 2003. november 22-én – többen utaztak fel Budapestre Csurgó városából is.

A KDF jelenlegi és egykori, alapító elnöke (balról: Szécsi Árpád, Szászfalvi László), valamint Horváth József, Csurgó alpolgármestere: